
Itsenäisyyspäivälle sattui muuten aivan ihana sää ainakin tänne pääkaupunkiseudulle. Oli pakko lisätä tämä kuva tänne, jonka nappasin Prisman pihalta kun käytiin ostelemassa tarpeet illan ruokiin.
Pöydästä löytyi siis:
Ruis-lohinappeja
Skageneita (katkarapuleipiä)
Tomaatti-basilika bruschettaa
Ilmakuivattu kinkku-tuorejuusto bruschettaa
Itse en ole ruoan suhteen mitenkään kovin perinteikäs ja meidän joulupöydästä löytyy perinteisten jouluruokien lisäksi kaikkien perheenjäsenten lempiherkkuja. Herkkuja, jotka ei varsinaisesti jouluun "kuuluisikaan" ja näistäkin ruoista ajattelin ainakin noita ruis-lohinappeja tehdä myös jouluaatoksi. Bruschettoja taas tulee löytymään varmaankin uuden vuoden kattauksesta, sillä ne ovat niin helppoja ja super hyviä 😍
Ruis-lohinapit:
valmiita ruisnappeja
Täyte:
tilliä
suolaa
sitruunamehua
sitruunapippuria
150g maustamatonta tuorejuustoa
1 paketti valmiiksi graavattua lohta, olisiko ollut 200 grammaa
Pilko kraavilohi pieniksi paloiksi ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Sitten vain annostele ruiskuppeihin. Älä laita täytettä kuitenkaan hirveän paljon ennen tarjoilua, sillä neste muuten pehmittää ruisnapit.
Skagen (katkarapuleivät)
tilliä
sitruunaa
paahtoleipää
kananmunia
Täyte:
suolaa
sitruunapippuria
puolikas punasipuli
loraus sitruunamehua
purkki ranskankermaa
vajaa desi majoneesia
pussi pakastekatkarapuja
Paahda leipä ja voitele se halutessasi. Laita päälle täyte, johon vain sekoitat keskenään kaikki täytteen ainekset (punasipuli mahdollisimman pieninä kuutioina). Huom huolehdi että katkaravut ovat täysin sulaneita ja mahdollisimman kuivia. Muuten täytteestä tulee liian vetelä, kuten minullakin hieman kävi kun en jaksanut odotella rapujen sulamista 😅
Koristele keitetyillä kananmunilla, sitruunalla ja tillillä, joka puuttuu kuvasta, koska tilli oli loppu kaikista lähiseudun kaupoista 😏
Tomaatti-basilika bruschetta:
vaaleaa leipää
pestoa
Täyte:
suolaa
1 punasipuli
mustapippuria
1 valkosipulin kynsi
loraus valkoviinietikkaa
5 keskikokoista tomaattia
kourallinen silputtua basilikaa
Paahda leipäviipaleet rapeaksi pannulla öljyssä. Lisää täyte päälle, johon sekoitat kaikki täytteen ainekset pieniksi kuutioiksi pilkottuina. Anna mielellään olla hetki jääkaapissa ennen tarjoilua, jotta sipuli ja valkosipuli ehtii hiukan marinoitua, etteivät ole niin tujuja. Koristele pestolla ja basilikan lehdillä.
Ilmakuivattu kinkku-tuorejuusto bruschetta:
valkosipulipatonkia
ilmakuivattua kinkkua
Täyte:
mausteita
150g maustamatonta tuorejuustoa
noin puoli desiä silputtua ruohosipulia
Itse käytin puolivalmista pakaste valkosipulipatonkia, mutta myös tavallinen patonki käy tai sen voi halutessaan paahtaa rapeaksi pannulla. Voit kokeilla myös yrtti- tai maustamatonta patonkia. Päälle täytettä, johon on sekoitettu tuorejuusto, ruohosipuli ja haluamasi mausteet. Koristele käärityllä kinkkusiivulla.
Olisi kiva kuulla onko siellä muitakin "vapaamielisiä" jouluruokailujoita vai haluatko, että joulupöydästäsi löytyy vain niin sanottuja perinteisiä jouluruokia. Ja kerro jos joku näistä helpoista herkuista päätyy sun joulu/uudenvuoden pöytään.
Miettikää enää viikko jouluaattoon! Ihanaa jouluviikkoa kaikille ja älkää stressatko liikaa 😊
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti