expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Vinkit Wanhojen päivään valmistautumisessa: mitä tekisin itse toisin

Helmikuun lähestyessä monilla on edessä vanhojen tanssit. Tämä päivä on yksi niitä ikimuistoisimpia ihmisen elämässä tai ainakin minulle oli. Tähän päivään satsataan satoja euroja ja sitä valmistellaan jo kuukausia etukäteen. Omista tansseistani on päässyt vierähtämään jo 10 vuotta. 😅 Siis apua miten nopeasti aika kuluu! Oma vanhojen päiväni oli siis todellakin vuonna 2008 ja ihan tämän 10-vuotis päivänkin vuoksi ajattelin, että olisi kiva tulla tännekin hieman muistelemaan tätä tärkeää päivää.



Ajattelin samalla kertoa mitä tekisin toisin ja jakaa vähän omia vinkkejäni, jotta juuri sinun päivästäsi tulisi todellakin yksi elämäsi ikimuistoisimmista, eikä mikään turha etukäteen vältettävissä oleva asia pääsisi päivääsi pilaamaan. Ja hei jos et voi sietää huonolaatuisia kuvia, niin nyt on hyvä aika klikata pois. Nämä kuvat on nimittäin siis sen 10 vuotta vanhoja, huonossa valossa napsittuja ja sen aikaisella kameralla, joten koittakaa kestää... ei muokkauskaan enää auttanut yhtään. Koittakaa hei muutenkin suhtautua näihin kuviin ja kuvissa vallitseviin meikki/hiustrendeihin huumorilla. Itse ainakin sain hyvät naurut näitä selaillessa. 😆


Mekko

Mekkovalintaani olen edelleen tyytyväinen. Muistan jo silloin ajatelleeni, etten halua mitään räikeää kermakakkua, vaan klassisen ja ajattoman mallin, jotta kuvia on sitten kiva katsella vielä vuosienkin päästä. Väriksi valitsin todella hempeän vaalenapunaisen, josta pidän kyllä edelleen lievästä barbimaisuudesta huolimatta. Jos nyt valitsisin uudelleen, niin ottaisin luultavasti aivan saman mallisen mekon, mutta shampanjan värissä.


Meikki

Tässä menin silloin eniten metsään ja se harmittaa vieläkin todella paljon. Muistan etten halunnut edes katsella näitä kuvia pariin vuoteen tanssien jälkeen, sillä olin niin pettynyt meikkiini ja se jätti jälkeensä melko ikävän muiston tältä päivältä. Voi kuullostaa pinnalliselta, mutta itselleni ainakin olisi ollut erityisen tärkeää, että meikistäni olisi tullut mieleiseni, sillä kyllähän jokaisen haluaa näyttää parhaalta versiolta itsestään näinkin tärkeänä päivänä.

Alla kuva päivän meikistäni, joka ei kylläkään näy tässä kovin hyvin, mutta tämä ei imartele minua sitten yhtään!


Kävin siis meikattavana kampaamokäynnin yhteydessä ja en nyt tässä mainitse että missä, mutta kauppakeskuksessa sijaitsevassa suuressa kampaamoketjussa kuitenkin. Meikin teki sama ihminen, joka laittoi myös hiukseni. Muistan jo silloin ajatelleeni että voi ei, kun eteeni asteli vanhahko nainen, jonka omat meikit olivat naamalla suoraan sanottuna päin persettä. Kerroin hänelle, että haluan meikin, jossa on shimmeristä vaaleanpunaista sisänurkassa ja mustaa/tumman harmaata ulkonurkassa, sekä hillityt kissarajaukset. Meikkaaja (jonka oletan käyneen vain jonkun lyhytkurssin meikkaukseen, jos sitäkään) sanoi heti että "ei noin nuorelle tytölle voi laittaa mustaa tai tummaa, tulee liian tunkkainen, minä kyllä tiedän mitä teen, ole huoleti."


Mikä meni vikaan:


  • Meikkipohja tehtiin teatterikäyttöön tarkoitetulla meikkivoiteella, jota ei kiinnitetty puuterilla, vaan se pakkautui heti silmänalusiin ja juonteisiin ja näytin epäluonnolliselta nukelta. Meikkivoide oli aivan liian paksua minulle.
  • Tähän aikaan ei ollut tietoakaan nykypäivän varjostuksista, mutta en saanut edes aurinkopuuteria (lisäsin itse jälkikäteen) ja poskiani koristi pinkit omenat.
  • Kulmat eivät olleen toisilleen edes kaukaista sukua.
  • Pyytämäni tumman luomivärin sijasta sain tummempaa pinkkiä häivyttämättömänä ulkonurkkaan.
  • Silmäni rajattiin mustalla kajaalilla kokonaan ympäri, joka vasta tunkkaista onkin ja vanhentaa hirveästi, sekä pienentää silmiä. Ei sovi kenellekään!
  • Ylärajauksen ja ripsien välissä oli tyhjää ja eyelineri oli sen näköinen, että olisin tehnyt itse paremman viisi vuotiaana. Siivestä ei tietoakaan.
Muistan, että lähdin meikistä ja aloin itkemään taxissa matkalla koululle. Onneksi äitini oli seuranani ja minulla ja hänellä oli laukussa joitakin hätämeikkejä mukana, jotta sain itse siistittyä edes eyelinerit ja muutenkin fiksailtua meikkiä. Luojan kiitos omistin jo silloin edes jonkun sorttiset meikaajan taidot, sillä muuten olisin ollut pahassa pulassa.

Alla olevassa kuvassa on lookki, jonka tein sitten itse kotona myöhemmin kun halusin saada itsestäni muistoksi myös kuvia kauniimmalla meikillä. Tänäpäivänä kun tätä katsoo, niin on tässäkin korjailtavaa, mutta näytän mielestäni ehdottomasti paremmalta tässä kuin ylempänä olevassa kuvassa!


Otetaan nyt siis kuitenkin huomioon, että kymmenen vuotta sitten meikkaaminen ei ollut samanlaista taidetta kuin nykyään ja YouTubesta tai blogeista ei löytynyt mitään opetusvideoita ja puoliakaan nykypäivän meikkituotteista,- tekniikoista,- tyyleistä ei oltu edes keksitty, joten vertaaminen on vaikeaa. Toki minun olisi pitänyt osata avata suuni meikkaajan penkissä ja ilmaista etten ole tyytyväinen. Olisi pitänyt pyytää saada nähdä jo hyvissä ajoin ennen oikeaa päivää hänen tekemiään meikkejä tai pyytää edes koemeikkiä jo ennakkoon, joten en voi täysin meikkajaa syyttää, mutta nuorena sitä ei osaa tai uskalla vaatia mitään tai avata suutaan.



Vinkit + mitä olisin tehnyt toisin

  • Tämän hetken meikkaustaidoillani olisin tehnyt meikin tällaiseen päivään tietenkin itse ja mikäli koet olevasi hyvä meikkaamaan niin tee näin ihmeessä. Itse sitä tietää kuitenkin aina parhaiten mitä haluaa ja mikä itselle sopii. Nykyään nuoret osaavat meikata äärimmäisen hyvin ja YouTuben, sekä blogien avulla oppii. Tee koemeikki muutaman kerran etukäteen, jotta se onnistuu varmasti sitten myös pienen paineen alla. Älä kokeile mitään meikkituotetta ensimmäistä kertaa vasta tanssipäivänä, etenkään esimerkiksi irtoripsien kiinnitystä! TEE MEIKKI SIIS ITSE VAIN, MIKÄLI OLET VARMA TAIDOISTASI JA PYYDÄ KOEMEIKEISTÄSI MYÖS MUIDEN, MIELELLÄÄN MYÖS JONKUN AIKUISEN MIELIPIDETTÄ. Jo ensi viikolla tulossa postausta vanhojen meikistä, jonka voi toteuttaa missä tahansa sävyssä, vinkkien ja tutoriaalin kera. 
  • Mikäli et ole varma meikkautaidoistasi niin mene AMMATTI-meikkaajalle. Mikäli menet kampaamon yhteydessä toimivalle meikkaajalle, kysy hänen koulutustaustaansa ja kuvia hänen aiemmista töistään rohkeasti. Hän ei siitä loukkaannu. Käy mahdollisuuksien mukaan myös koemeikissä. Kuuntele/lue suosituksia ja tee myös taustutkimusta sosiaalisesta mediasta, sillä tämä on nykyään mahdollista. Minun vanhojen aikaan ei ollut koko sosiaalista mediaa olemassa, eikä tällaiseen taustatutkimukseen meikkaajan taitojen varmistamiseksi ollut oikein mitään mahdollisuutta :( Pidä myös pääsi, mikäli haluat jotakin tiettyä väriä/tyyliä ja sano rohkeasti, mutta ystävällisesti, mikäli et ole tyytyväinen. Ja siis jo meikkauksen aika, ei vasta jäkikäteen! Tällöin asia voidaan vielä korjata. Tämä oli suurin virheeni, jota kadun edelleen.

Kampaus:

Minulle oli jo alusta asti selvää, että haluan pitää hiukseni suurimmilta osin auki, sillä hiukseni ovat todella painavat ja minulle tulee kamala päänsärky, mikäli joudun pitämään jotakin nutturaa koko päivän. Halusin muutenkin hieman rennomman kampauksen, joten tuollainen ylähiukset tupeerattuna pinneillä kiinni oli hyvä ratkaisu. Tällaisessa kampauksessa on riskinä kiharoiden lätistyminen päivän mittaan, mutta huolella ja oikeilla tuotteilla tehdyt kiharat kyllä kestävät hyvin. Näistäkin tulossa postausta vielä ennen helmikuuta. 

Tällaisen helpon kampauksen voi tehdä itsekin, mutta yhtään monimutkaisempia kampauksien en lähtisi itse väkertämään, vaan menisin suosiolla kampaajalle, jotta kampauksesta tulee tarpeeksi pysyvä ja muutenkin onnistunut. Taas kerro selkeästi mitä haluat ja toimi muutenkin samalla tavalla kuin meikin kanssa.


Vinkit + mitä olisin tehnyt toisin

  • Olen edelleenkin tyytyväinen siihen, miltä kampaus näytti takaa, mutta etuhiukset olisin laittanut ennemmin lähtemään ylös (alla olevan kuvan mukaisella tavalla), verrattuna sivuun menevään otsatukkaan, joka minulla oli alhaalla tuona päivänä. Otsatukasta myös huomaa, että kasvatusprojekti on meneillään, joten siitäkin syystä se olisi näyttänyt paremmalta ylhäällä.
  • Väristä puheen ollen niin tuo päältä vaalea ja alhaalta tumma oli silloin äärettömän muodikasta ja nyt katsottuna näyttää lähinnä huvittavalta noin selkeänä rajana, joten jätetään se huomioimatta, mutta juurikasvun olisin voinut värjätä pois ennen tätä päivää. Ylimmässä parikuvassa näkyy rumasti tumma juurikasvu varsinkin kun hiukset lähtevät tuolla tavalla tupeerattuina taakse, niin näkyy hyvin. 
  • Vaikka tällä hetkellä muodissa ovat kaikki shokkivärit hiuksissa, niin pyrkisin jättämään ne ehkä pois vanhojen päivältä mikäli mahdollista, sillä muutaman vuoden jälkeen katselet tämän päivän muotivillityksiä hieman eri silmällä kuin tällä hetkellä. 😅 Älä ainakaan ryhdy mihinkään extreme hiusten kotivärjäyksiin juuri ennen tärkeää päivää, vaan hoida ne alta pois paria viikkoa ennen, jotta jää aikaa korjaamiseen, mikäli sille on tarvetta.


 Kengät, korut + muut

Kenkien osalta valitse sellaiset kengät, joilla on hyvä kävellä! Vaikka kengät olisivat kuinka hienot, niin mikäli niillä on hankala kävellä tai ne hankaavat, niin päivä voi olla pilalla. Meilläkin oli samana päiväna kahdet tanssit, joten en olisi selvinnyt päivää millään tappokoroilla tai voit ottaa myös vaihtokengät mukaan, jotka voit vaihtaa jalkaan tanssien välillä. Sisäänaja kengät jo hyvissä ajoin jalkaasi pitämällä niitä kotona jalassa ja testaile myös niiden pitävyyttä ja soveltuvuutta tanssiin jo hyvissä ajoin.

Korujen puolesta olen tyytyväinen silloisiin valintoihini. Näyttävät mutta yksinkertaiset kauniit hopean väriset korut. Muista välttää joulukuusiefektiä, eli maltti on valttia. Mikäli sinulla on vaikkapa todella suuret roikkuvat korvakorut, niin harkitse tarvitsetko enää kaulakorua jne. Älä myöskään valitse liian painavia korviksia tai epämukavia koruja muutenkaan. Ja taas vaikka choker- korut esimerkiksi ovatkin nyt muotia, niin suosittelen kuitenkin valitsemaan mieluummin jotakin klassisempaa.

Sitten vielä pari muuta huomioitavaa asiaa... Itse olen luonnostaan melko ruskea talvellakin, mutta mikäli itse olet todella vaalea niin suosittelen käyttämään itseruskettavaa, sillä hieman päivettynyt iho näyttää vain yksinkertaisesti paremmalta. Mikäli olet ensikertalainen itseruskettavien käytössä, niin kokeile ja harjoittele niidenkin käyttöä jo hyvissä ajoin ennen pääpäivää, jotta saat rusketuksesta luonnollisen ja tasaisen.

Muiden asioiden osalta pyri stressaavasta päivästä huolimatta malttamaan hermosi ja nauttimaan. Pienistä vastoinkäymisistä huolimatta päivä jää kuitenkin mieleesi ihanana kokemuksena ja muistelet sitä lämmöllä jälkikäteen. Tee myös konkreettinen lista paperille, että muistat ottaa kaiken tärkeän mukaan päivääsi ja huolehdi, että mukana on myös vara-akkuja, latureita ja muistikortteja, sekä kaikki mahdolliset piuhat puhelimeen ja kameraan, jotta saat myös ikuistettua tärkeän päiväsi.

Ensi viikolla palaan sen vanhojen meikkitutoriaalin ja sitä seuraavana hiustutoriaalin parissa, joten pysykääpä kuulolla. Endin vielä toivottelemaan teille monta kertaa ikimuistoista vanhojen päivää, mutta nyt toivottelen stressitöntä valmistautumista siihen 😊 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti