expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

DIY Cosmetic organizer: Meikkiteline

Tänään olisi luvassa pientä tee-se-itse ohjetta/inspiraatiota meikkitelineestä. Toki tätä voi käyttää minkä tahansa pikkutavaran järjestelemiseen tai vaikkapa työpöydälle kynille ja toimistotarvikkeille. Itse meikkifriikkinä halusin kuitenkin tehdä sellaisia säilytysratkaisuja meikeilleni, joita voisi pitää esillä ja joissa meikit olisivat helposti käden ulottuvilla. Sain aikaiseksi kaksi erilaista telinettä, joista toisen tein alusta alkaen ja toisen vain päällystin...


Kauniita meikkitelineitä on markkinoilla jotenkin erittäin vähän saatavilla ja ne vähät mitä on, maksavat maltaita. Useimmat sadan euron paikkeilla. Valikoimat ovat myös todella niukkoja ja lähes kaikki löytämäni telineet ovat samanlaisia, sellaisia läpinäkyviä akryylisiä. Syksyllä tekemässäni meikkipisteen muodosmuutos -postauksessa on joitakin linkkejä ja paikkoja joista sellaisia läpinäkyviä meikkitelineitä saa ja muutenkin vinkkejä meikkkien säilytykseen. Kurkkaa jos kiinnostaa.


Olen muuten taas muuttanut meikkipisteeni ihan uudenlaiseksi, 😅 joten pitää tässä kevään aikana esitellä se teille... Mutta nyt näihin DIY- telineisiin, jotka saa toteutettua ihan parilla kympillä.


Tarvitset:

  • Ihan mitä tahansa erimuotoisia pieniä pahvilaatikoita. Itse käytin Lookfantasticin joulukalenterista jääneitä pahvilaatikoita, mutta mitkä tahansa vaikkapa meikkituotteiden, hajuvesien tai ruokatarvikkeiden mukana tulevat käyvät.
  • Dc-Fixiä tai lahjapaperia (tuo marmori Dc-Fix on Bauhausista ja kultainen glitter lahjapaperi Tigerista. Yhteensä noin 10€.
  • Kuumaliimapistoolin. Myydään kaikissa isoissa markeiteissa ja rautakaupoissa. Muista ostaa lisäliima putkiloita pistoolin lisäksi. Mukana tulee vain pari! Yhteensä 8€
  • Sakset ja teippiä, mahdollisesti mittanauhan.



Sitten vain pelaamaan tetristä. 😆 Muista, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Suurin osa ajasta meni ainakin minulla noiden pahvilaatikoiden sommitteluun. Halusin, että teline vie mahdollisimman vähän pöytätilaa, joten lähdin rakentamaan sitä myös korkeussuunnassa. Muista, että meikkituotteet painavat melko paljon, eli mikäli haluat telineestä todella jämäkän niin laita alimpien kerroksien laatikoiden sisälle pumpulia tai jotakin täytettä, ettei teline sitten romahda ajan mittaan. Itse en kuitenkaan laittanut ja hyvin on pysynyt kasassa.


Sitten vain kuumaliimaat ja teippailet laatikoita toisiinsa ja lopuksi päällystät Dc-Fixillä. Tähän ensimmäiseen käytinkin vain tuota marmori- Dc-Fixiä ja kultainen lahjapaperi pääsi käyttöön vasta seuraavassa. Värit valikoituivat makkarini värityksen mukaan, joka on kokonaan valko-kulta-vaaleanpunainen. Olen kyllä todella tyytyväinen lopputulokseen ja telineeseen saa yllättävän paljon tavaraa kauniisti esille.



Sitten toisen telineen kimppuun, jonka siis vain päällystin. Pohja on viime vuoden Lookfantasticin kosmetiikkakalenterista. 


Mikäli sinulla ei ole tätä enää tallella tai ollut ollenkaan niin esimerkiksi monissa rautakaupoissa myydään tällaisia muosia lokerikkoja, joita voit päällystää tai tällaisenkin voi toki tehdä kokonaan alusta asti itse pahvilaatikoista.


Otin sisältä siis vetolaatikot pois ja päällystin "ovet" ja ulkokuoren. Tästä tuli äärettömän hyvä palettien säilytykselle, sillä paletit ovat helposti näkyvillä ja saatavilla, mutta ne saa tarvittaessa piiloon ovien taakse. Tajusin vasta nyt tätä postausta kirjoittaessani, että en tajunnut ottaa yhtään kuvaa ovet kiinni, mutta koko ulkokuori on siis päällystetty sillä marmorilla ja sisältä paljastuu vasta kultaa. Ovien ja kannen ollessa kiinni, teline on vain kokonaan marmorinen laatikko.


Toki itse tehdessä saumoista ja läheltä katsottuna telineistä voi tulla vähän epäsiistejä, mutta itseäni tämä ei ainakaan haitaa ja voin hyvillä mielin näitä esillä pitää. Yläosan luukusta päällystin vain peiliseinän, sillä pidän luukkua lähes aina kiinni ja siveltimiä sen kannen päällä, kuten aiemmissa kuvissa näkyy.

Ja muuten hei tuo glitterinen lahjapaperi on sen varran muovista, että ei sitten pysy millään tavallisella askarteluliimalla, vaan tarvitset sen kuumaliimapistoolin tai jotain jytympää liimaa!


Toivottavasti tästä oli jotain inspistä tai ideoita teille kosmetiikan säilytyksen kanssa kamppaileville. Rohkeasti vain kokeilemaan erilaisia ratkaisula. Mielikuvitus vain rajana. Mikäli teet tai olet tehnyt itse jonkunlaisen meikkitelineen, niin linkkaa kommenteissa! Haluan ehdottomasti nähdä ja saada itsekin lisää ideoita tulevaisuuden projeteihin.

Ihanaa viikonloppua kaikille! 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti