expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Belgen parsaviikot

En tiedä mistä on lähtenyt perinne, että menen aina parsaviikoilla syömään ravintola Belgeen. Usein tulee mentyä äitini kanssa, kuten tälläkin kertaa, sillä hänellä on synttärit juuri toukokuussa. Belge on siis belgialainen olut- ja seurustelu-ravintola Kluuvikadulla Helsingissä. Ravintola on mielestäni sisustukseltaan todella viihtyisä ja palvelu on aina hyvää. Hintatasokaan ei ole päätä huimaava. Alakerrassa on baari, johon voi tulla vaikka lasilliselle töiden jälkeen ja yläkerrasta löytyy sitten ravintola.


Alla olevassa kuvassa tiivistyy oikeastaan omasta mielestäni täydellinen ateriakokonaisuus. Suosikki alkuruoka-annokseni on ehdottomasta valkosipulietanat. Otan ne lähes aina, mikäli ne ravintolan listalta löytyvät. Jos ne tarjoillaan vielä Roquefortjuustolla kuorrutettuina, niin aina parempi. Belgen listalla ne ovat olleet aina ja jo pelkästään tämä seikka on varmaankin saanut minut pitämään kyseisestä ravintolasta.

Pääruoaksi tykkään syödä usein härän pihvin tai mereneläviä. Belge on tunnettu mahtavista simpukka-annoksistaan ja suurta plussaa siitä, että annokseen saa valita itse kastikkeen. Kastikevaihtoehtoja on myös enemmän, kuin monissa muissa ravintoloissa. Peräti kuusi eri vaihtoehtoa ja parsaviikkojen aikaan myös yksi extra; Hollandaisekastiketta parsalla. Sairaan hyvää! Kylkeen tulee ranskalaisia tajuttoman hyvällä dipillä, sekä patonkia. 

Suosikki jälkiruokani on jo pitkään ollut suklaafondand, joka tarjoillaa lähes kaikkialla vaniljajäätelön kera. Jälkkärijuomaksi valitsen aina 4cl mantelilikööriä, joka onkin yksi suosikkilikööreistäni.

Ruokajuomaksi otettiin vain jokin tarjoilijan suositteleman viini. Itse en ole yhtään tarkka viineistä ja juon yleensä lähes mitä vain tarjoilijan suosittelemaa. Tuo kuvassa oleva valkkari sattui olemaan todella hyvää. Hieman hapokasta ja melko kuivaa. Juuri sellaisista valkkareista pidän.

Eli jos nuo edellä mainitsemani suosikkiruoat löytyvät ravintolan listalta, niin melko varmasti pidän ravintolasta ja palaan uudelleenkin. Ainoa asia, joka voi enää pilata fiilikset, on huono asiakaspalvelu, mutta sellaiseen onneksi harvemmin törmää.


Pidän Belgessä myös siitä, että siellä on tarjolla muutama erilainen menu, johon sisältyy siis alku-, pää- ja jälkiruoka. Yllä oleva ateriakokonaisuus onkin yksi menuista, mutta pyysin saada vaihtaa perinteisen simpukka-annoksen, parsaviikkojen simpukka-annokseen. Se sopi tarjoilijalle hyvin, eikä tarvinnut maksaa edes mitään extrahintaa. Joustavuudestakin plussaa ravintolalle.

Parsaviikkojen aikaan ravintolan menu muuttuu oikeastaan vain siten, että moniin jo listalla oleviin annoksiin on lisätty erilaisia parsalisukkeita. Kaikki perusannokset ovat kuitenkin myös saatavilla.

Voin siis suositella Belgeä todella lämpimästi ihan mihin aikaan vaan vuodesta ja millä porukalla tahansa. Ravintola on sopivan rento, mutta asiallinen. Sinne voi huoletta mennä ilman suurempaa pynttäytymistä vanhempien, kavereiden tai työnkin merkeissä. Usein varsinkin arkena ja päivällä on tilaa, joten pääsee ilman pöytävarausta, mutta viikonloppu iltaisin ainakin suosittelisin tekemään pöytävarauksen etukäteen.


Päivän asu oli super yksinkertainen. Oikeastaan pukeudun aina melko yksinkertaisesti, mutta höystettynä jollakin pienellä yksityiskohdalla. Tällä kertaa kyseisessä roollissa oli Malene Birgerin printtikuvioinen laukku, joka on itse asiassa suosikkilaukkuni edelleen, vaikka onkin jo vanha ja monet ovat kyseiseen laukkuun varmaan jo kyllästyneet 😅 Laukku on vain niin tilava ja kestävä, sekä helppo yhdistää lähes kaikkeen värinsä puolesta.

Muu asu:

  • Toppi: H&M
  • Takki: BikBok
  • Housut: Stradivarius
  • Kengät: Fred Perry
  • Huivi: BikBok
Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan ravintolan ruokalistaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti